MEDIAWIJSHEID VOOR KINDEREN IN HET BASISONDERWIJS

Workshop tekenfilm maken


Beschrijving
Achter de computer wordt er een introduktie gegeven in het programma After Effects. Deze professionele animatie software van Adobe is toonaangevend in de wereld. Zij wordt gebruikt in de film, reclame en cartoon industrie.

Stap voor stap wordt het programma behandeld en er wordt gaandeweg een simpele cartoonanimatie gebouwd. Spelenderwijs leert het kind zo de beginselen van de animatie (Motion Graphics) en het werken met multimedia bestanden zoals bv images, audio en video geleerd. Uiteraard leert het kind ook meteen de computer beter kennen.

After Effects
After Effects is een professioneel en toonaangevend programma waarmee allerlei animaties en special effects gemaakt worden voor oa film, cartoons en reclame doeleinden. Met After Effects kan je alles maken dat je fantasie je ingeeft; de mogelijkheden zijn onbegrensd. Er is bijzonder veel vraag naar animatiemakers en deze workshop kan daarom een hele leuke opstap zijn naar een boeiende, creatieve en goedbetalende carriere. Voor After effects is er een grote hoeveelheid plugins beschikbaar waarmee je extra effecten kan toevoegen, in vervolg workshos komen deze aan de orde.

Er is een hele grote Nederlandse- en internationale After Effects community online waar het kind de geleerde vaardigheden verder kan ontwikkelen.

Workshop in 10 lessen
Elke les wordt er een nieuw onderdeel behandeld dat vervolgens direct wordt toegepast in de animatie die de kinderen zelf maken. Na 10 lessen heeft elk kind een eenvoudige cartoon gemaakt. De animaties van de kinderen worden (met hun toestemming) op youtube gezet en kunnen via de eigen computer, het tablet of op de mobiele telefoon bekeken worden.

Met After Effects heb je al snel een leuk resultaat dat tot de verbeelding spreekt en dit zal er voor zorgen dat de leerling enthousiast zal worden en blijven. Het leren van After Effects is een goede opstap voor het ontwikkelen van de fantasie, het logisch denken, het bedenken van oplossingen voor gestelde doelen en het combineren van diverse media.

Er is veel vraag naar animatiemakers en het werk is leuk en wordt goed betaald. Wellicht biedt deze workshop de opstap voor het kind om de eigen interesses in animatie te ontdekken.
Meer informatie
Op de Nederlandstalige website: https://nl.wordpress.org
Middelen
1 computer of ipad per 2 leerlingen en internet

Prijs
60 Euro per les van 60 min. (ex btw)