MEDIAWIJSHEID VOOR KINDEREN IN HET BASISONDERWIJS

Workshop leren werken op de PC


Beschrijving
Hoe werkt een computer, wat kan je er mee ?
Wat is een besturingsprogramma en hoe werk je daar efficiënt mee ?
Hoe sla je iets op, hoe zoek je een bestand en hoe kopieer je iets?

Stap voor stap worden zowel de computer, het besturingsprogramma Windows en natuurlijk het omgaan met de mus en het toetsenbord behandeld. Spelenderwijs leert het kind goed te werken met de computer.

Het voortgezet onderwijs verwacht dat een kind dat van de basisschool komt al direct kan werken met de computer. De basisschool heeft echter niet de expertise, noch de tijd die nodig is om uw kind hier op een goede en leuke manier op voor te bereiden. Deze workshop lost dat op.

Windows
Windows is het meest gebruikte besturingsprogramma ter wereld. Het vormt de basis van het werken op de PC. Het goed leren werken met Windows vergemakkelijkt alle functies die het kind op een pc wil verrichten. Het goed kunnen werken met Windows levert heel veel tijdwinst en computerplezier op. Windows omvat vele extra programma’s die in de workshop behandeld zullen worden zoals bijvoorbeeld Paint, Windows Moviemaker.
Workshop in 10 lessen
Elke les wordt er een nieuw onderdeel uit Windows behandeld dat vervolgens direct wordt toegepast en geoefend. Na 10 lessen heeft elk kind een goede kennis van het werken op een Windows computer. Het kent de structuur van de computer, weet hoe programma’s installeert en verwijdert, weet hoe het bestanden kan zoeken en vinden, hoe het bestanden organiseert, kopieert en verplaatst, kent de belangrijkste shortcuts (tijdbesparende toetsenbord commando’s), kent de handigste Windows programma’s en weet hoe het allerlei informatie over de computer kan vinden en de computer kan aanpassen aan haar/zijn wensen.

Elk lesonderdeel wordt op een leuke manier behandeld en vervolgens middels speelse opdrachten in de praktijk gebracht. Het idee is dat je leert door te doen en te herhalen en natuurlijk… door er plezier in te hebben.

Middelen
1 computer of ipad per 2 leerlingen en internet
Prijs
60 Euro per les van 60 min. (ex btw)