MEDIAWIJSHEID VOOR KINDEREN IN HET BASISONDERWIJS

Workshop Vlogging


Beschrijving
Vlogging is hot! Youtubing is hot!
Maar… wat is het eigenlijk?

Beide expressievormen zijn inmiddels niet meer weg te denken in de wereld van het internet. Bekende Vloggers en Youtubers hebben honderdduizenden volgers en leven van de hobby die uitgroeide tot hun werk.

Hoe maak je een Vlog? Waar gaat je Vlog over? Waar moet je op letten als je een Vlog maakt? Hoe wordt je een Youtuber en wat is het verschil met een Vlogger eigenlijk? Stap voor stap worden de beginselen van het Vloggen en Youtuben uitgelegd en aan de hand van aansprekende voorbeelden bekeken. Spelenderwijs leert het kind zowel de creatieve- als de technische kant van het Vloggen en Youtuben.

Creativiteit, cameratechniek en leren monteren
Voor een goede Vlog is een goed onderwerp, creativiteit en expressiviteit nodig. Daarnaast zijn de technische aspecten natuurlijk van groot belang. Hoe maak je goede video- en audio-opnames? Hoe moet je de belichting regelen? Hoe bepaal je het camerastandpunt? En als je dat allemaal op orde hebt ben je er nog niet… Hoe monteer je de opnames en hoe zorg je voor een leuke betiteling van je Vlog? Je leert het allemaal in de workshop.
Workshop in 10 lessen
Elke les wordt er werk bekeken van bekende Vloggers en Youtubers ter inspiratie. Vervolgens leren de kinderen hun ideeën om te zetten in een eenvoudig script en na te denken over de uitvoering. Nadat het groene licht is gegeven kan er gefilmd worden. Het materiaal wordt vervolgens gemonteerd en zo wordt de eerste Vlog al snel een feit. Na 10 lessen heeft elk kind een aantal Vlogs gemaakt. De vlogs van de kinderen worden (met hun toestemming) op ons eigen Youtube kanaal gezet en kunnen zo via de eigen computer, het tablet of op de mobiele telefoon bekeken worden.
Middelen
1 computer of ipad per 2 leerlingen en internet
Prijs
60 Euro per les van 60 min. (ex btw)